Klestila kot jajce debela toča
Kronika
Tipografija

Napovedi vremenoslovcev, da so v severovzhodni Sloveniji danes popoldne in zvečer verjetna močnejša krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi, so se uresničile. Ponekod, zlasti na območju Gornje Radgone, Radencev in Benedikta, je padala toča v velikosti jajca. O debeli toči poročajo tudi z območja Rogaške Slatine in Rogatca, kjer so zabeležili več prijav, aktivirana so bila prostovoljna gasilska društva. Neurje je zajelo tudi Celje z okolico, kjer so morali posredovati celjski poklicni in prostovoljni gasilci.

V Rogatcu je toča poškodovala okoli sto avtomobilov ter strešne kritine, zato so občanom na pomoč priskočili gasilci, ki so strehe prekrili s folijo. Toča je prizadela tudi poljščine in vinograde. 

"Okoli 16.30 je vzhodni in severovzhodni del Slovenije zajelo močno neurje z obilnimi padavinami, točo in močnim vetrom. V povezavi s tem smo do tega trenutka zabeležili 49 dogodkov. Največ dogodkov je bilo zabeleženih na območju Pomurja, in sicer 24. Na območju občine Rogatec je bilo zabeleženih 16 dogodkov. Meteorna voda je zalivala večinoma kleti objektov, predvsem v Pomurju pa je poleg vetra klestila toča, pri čemer je bilo poškodovanih večje število ostrešij objektov. Na terenu je za sanacijo posledic aktiviranih 24 gasilskih enot. Intervencije so v teku," so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Danes zvečer in v prvi polovici noči na četrtek so v severovzhodni Sloveniji po navedbah Agencije RS za okolje še možna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi.

BOJANA AVGUŠTINČIČ

Foto: LNH

 

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam