Policisti prijeli tatova
Kronika
Tipografija

Policisti Policijske postaje Velenje so konec preteklega tedna k preiskovalni sodnici privedli 47-letnega moškega in 42-letno žensko, oba državljana Bosne in Hercegovine, ki sta osumljena storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin.

 

Osumljena sta v zadnjih mesecih na območju celotne Slovenije kradla v trgovinah. Med drugim sta v mesecu juliju iz trgovine v Ljubljani ukradla več kopalk, vrednih nekaj manj kot 600 €. Avgusta sta iz ene od drogerij v Velenju ukradla več različnih kozmetičnih izdelkov vrednih dobrih 4.000 €.

Konec avgusta sta s tatvinami nadaljevala še v Sežani, Novi Gorici in Ljubljani. V Sežani in Novi Gorici sta iz dveh trgovin ukradla za okoli 2.800 € kozmetičnih izdelkov, iz trgovine v Ljubljani pa za dobrih 1.500 € oblačil višjega cenovnega razreda. Konec septembra sta iz športne trgovine v Ljubljani ukradla še dve ženski jakni, vredni dobrih 600 €.

Osumljena sta tatvine izvrševala s pomočjo posebej prirejene vrečke, ki prepreči sprožitve alarmov, oziroma na druge načine zamotila trgovce in iz trgovin odnašala stvari. Po do sedaj zbranih obvestilih sta s svojimi dejanji različne trgovine oškodovala za najmanj 9.500 €.

Preiskovalna sodnica je obema odredila pripor. Grozi jima do 8 let zaporne kazni. Za oba so predlagali tudi stransko sankcijo - izgon tujca iz države.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...