Droge naročal kar po spletu
Kronika
Tipografija

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju zaključili večmesečno preiskavo kriminalne združbe. Prostost so odvzeli šestim osebam, ki so osumljene pečanja z mamili. Dve osebi sta ostali v priporu, štiri je preiskovalni sodnik izpustil na prostost. (SŠol, foto: PUC)

Po podatkih iz preiskave je 48-letni osumljenec z območja Celja od maja lani do odvzema prostosti organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc. Slednje so v skladu z uredbo o razvrstitvi drog prepovedane. Substance naj bi naročal in plačeval preko spletnih platform v tujini, droge pa so mu na naslov bivanja dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. Osumljeni je substance prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služb dostavil preprodajalcem s širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

 »Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je t. i. intramulekularni ester gamahidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana. Med preiskavo smo zasegli okoli 700 g prašnatih in kristalnih delcev zgoraj navedenih psihoaktivnih substanc ter 8 litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0.3 in 0.9 mililitra,« so sporočili iz PU Celje. Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam