Ustavili tudi pijanega kandidata v šoli vožnje
Kronika
Tipografija

Celjski policisti v okolici šol in vrtcev še vedno poostreno nadzorujejo promet. Kljub vsem pozivom voznikom, naj bodo v prvih šolskih dneh pri vožnji še posebej odgovorni in naj s tem najmlajšim omogočijo varnost na njihovih poteh, so zaznali mnogo kršitev. Med drugim so ustavili tudi pijanega kandidata v šoli vožnje. (SŠol, Foto: Andraž Purg)

V okolici šol in vrtcev so ustavili 96 vozil za prevoz skupine otrok. Pet vozil so celo izločili iz prometa. »Trije vozniki niso posedovali potrdil o poklicnih vozniških izkušnjah, eden od njih ni uporabljal selektorja dnevnih opravil, eden ni imel zadostnega skrajšanega tedenskega in dnevnega časa počitka, eden od njih pa vozila ni imel označenega s tablama za prevoz. Voznikom in predstavnikom pravnih oseb smo izdali plačilne naloge,« so sporočili s PU Celje.

V času nadzora so kontrolirali tudi kandidata šole vožnje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kandidatu so izdali plačilni nalog. Prav tako so plačilni nalog izdali učitelju vožnje kot odgovorni osebi, saj je bil kandidat ob začetku usposabljanja pod vplivom alkohola. Zoper šolo vožnje pa so uvedli hitri postopek.

Poleg omenjenega so v času nadzora zaznali še 74 prekoračitev hitrosti.

»Vse voznike znova opozarjamo naj bodo v prometu odgovorni, naj bodo pozorni na druge udeležence cestnega prometa, sploh najmlajše, in to ne le v prvih šolskih dneh ampak vse dni v letu. Starši pa naj bodo otrokom v prometu prav vsak trenutek vzorniki,« še dodajajo na celjski policiji.

Sledite nam