V okolici šol vozili prehitro
Kronika
Tipografija

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zjutraj na območju Policijske uprave Celje izvedli poostren nadzor s poudarkom na varni vožnji otrok v šolo. Kontrolirali so tako starše, ki otroke v šolo vozijo z osebnimi vozili, kot tudi voznike organiziranih prevozov otrok, torej voznike šolskih avtobusov in kombijev. (SŠol, Foto: Andraž Purg)

Preverjali so predvsem tehnično brezhibnost vozil, uporabo zadrževalnih sistemov ter opremljenost vozil. Pri določenih voznikih so opravili tudi preizkuse z alkotesti.

V triurnem nadzoru so kontrolirali 10 vozil za prevoz skupine otrok, kjer posebnosti niso beležili in 18 osebnih vozil, s katerimi so starši otroke peljali v šolo. Od osemnajstih so v enajstih primerih ugotovili, da vozniki oziroma potniki v vozilih niso uporabljali varnostnih pasov oziroma zadrževalnih sistemov. Deset voznikov so opozorili, enemu so izdali plačilni nalog. V bližini šol so celjski prometni policisti včeraj izvajali tudi meritve hitrosti in ugotovili devet kršitev. Vsem kršiteljem so izdali plačilne naloge.

Uporaba varnostnega pasu je predpisan in nujni sestavni del varne vožnje, ki dokazano rešuje življenja, zato bodo policisti še naprej med svojimi rednimi nalogami kot tudi med občasnimi poostrenimi nadzori preverjali, ali so vozniki in potniki v vozilih med vožnjo pripeti z varnostnimi pasovi. Prav tako boo pozorni tudi na morebitne ostale kršitve cestno prometnih predpisov.