Divjal po avtocesti
Kronika
Tipografija

Policisti Postaje prometne policije Celje so v včerajšnjem nadzoru, v katerem so dali poudarek na kršitve nezadostne varnostne razdalje in prekoračitev hitrosti, zaznali 48 kršitev zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, in sicer 37 kršitev pri voznikih osebnih vozil in 11 kršitev pri voznikih tovornih vozil ter dve prekoračitvi hitrosti. (SŠol, foto: PUC)

Med izvajanjem meritev hitrosti na avtocesti izven naselja Gotovlje, iz smeri Šentruperta proti Celju, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 130 km/h, so zaznali romunskega voznika, ki je vozil kar 202 km/h. Za storjen prekršek sledi plačilni nalog v višini 1.200 evrov in izrek 9 kazenskih točk.

Prav tako so ustavili in kontrolirali voznika vlečnega vozila, sicer državljana Madžarske. Ker je imelo vozilo na 4. in 5. osi popolnoma uničeni desni pnevmatiki, so ga izločili iz prometa. Prav tako voznik ni imel pravilno zavarovanega tovora v priklopnem vozilu. Voznik je prejel plačilni nalog v znesku 520 evrov, ki ga je poravnal na kraju. Prav tako so mu izdali plačilni nalog za pravno osebo v višini 3.000 evrov.