Afera Atrij: kmalu začetek sojenja?
Kronika
Tipografija

Zatem ko je lani Okrožno državno tožilstvo po petih letih od odmevne afere oškodovanja etažnih lastnikov vložilo obtožnico domnevno zoper nekdanjega direktorja stanovanjske zadruge Atrij Celje Radovana Cinka in računovodkinjo v podjetju, je zdaj od sodišča odvisno, kdaj bo razpisalo začetek sojenja. Po naših podatkih naj bi bil predobravnavni narok razpisan kmalu. (SIMONA ŠOLINIČ, Foto: Andraž Purg)

»V zadevi Atrij gre za zelo obsežno zadevo, saj je gradiva za več kot 60 registratorjev. Sodnica predvideva, da bo glede na svoje siceršnje obremenitve, lahko predobravnavni narok razpisala v naslednjih dveh mesecih, saj je zadeva v fazi priprave na ta narok,« so nam odgovorili iz celjskega sodišča. Naj spomnimo, da gre za eno večjih afer na Celjskem in v Sloveniji nasploh na stanovanjskem področju. Dvojici obtoženih obtožnica očita tri nadaljevana kazniva dejanja poslovne goljufije v sostorilstvu. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da so se očitana kazniva dejanja vrstila več kot deset let, in sicer od konca leta 2005 do sredine leta 2017. Svoje početje naj bi v podjetju prikrivali na različne načine. V vsem tem času je na škodo etažnih lastnikov bilo pridobljeno več kot 3,2 milijona evrov premoženjske koristi, so ob vložitvi ovadb leta 2020 povedali na celjski policiji.

V Novem tedniku smo o domnevnih nepravilnostih pri porabi denarja iz rezervnega sklada pisali že pred ovadbami. Šele več mesecev po tistem so bile opravljene hišne preiskave v Atriju.

Podrobnosti v tiskani izdaji Novega tednika.

Sledite nam