Komedija, ob kateri jočeš ...
Kultura
Tipografija

Stoječe ovacije in ponavljajoči aplavzi navdušenih gledalcev v nabito polni dvorani konjiškega doma kulture so osrečile ustvarjalce prvega celovečernega filam v pohorskem narečju, saj so z nestrpnostjo pričakovali odziv publike. »Hvaležni smo in srečni, da so gledalci uživali,« so si bili enotni. Brez izkušenj s filmsko produkcijo, a z zvrhano mero srčne predanosti in zagnanosti so dobro leto dni ustvarjali komedijo "Je kir ke riku," ob kateri jočeš... od smeha! 

 

Karte za premiero so pošle v slabi uri, povpraševanje za ogled filma pa se iz dneva v dan povečuje, saj gredo vstopnice kot za med. Zato ga bodo v jesenskih mesecih vrteli v številnih krajih pod Pohorjem, videli bi ga radi tudi v kinodvorana drugod po Sloveniji.

In kdo so ustvarjalci prvega celovečernega filma v pohorskem narečju »Je kir ke riku? Poharska komedija?

Režija in produkcija: Andrej Pratnemer in Denis Vengust. Scenarij: Maja Furman. Tonska mojstra: Domen Hohler in Tilen Smiljan. Asistent režije in fotograf: Matic Holobar in Urban Dolinšek. Glasba: Uroš Steklasa in Tomaž Rebernak. Obdelava zvoka: Tadej Mihelič.

Igrajo: Zala Žvikart Meglič, Stanka Macuh, Uroš Steklasa, Aleš Mrzdovnik, Franc Mažič, Mateja Rebernak, Katja Hatunšek Lesjak, Matej Vučina, Domen Sajbert. Lovro Sadek, Silvo Pliberšek, Damjan Ratajc, Aljaž Rozman, Rok Zorko, Gojko Jevšenak, Petra Mrzdovnik, Adrijana Hren Visenjak, Simon Rožič in Denis Vengust

Več o filmu v četrtkovi tiskani izdaji Novega tednika!

Foto; Rok Deželak

 

 

 

Več 

 

Sledite nam