Prejemnik pesniške nagrade Fanny Haussmann je Tom Veber
Kultura
Tipografija

V dvorcu Novo Celje je bila v torek zvečer razglasitev nagrajenca pesniške nagrade Fanny Haussmann. Prejel jo je Tom Veber. Skupaj s tem pa še nagrado v vrednosti tisoč evrov, ki jo podarja Občina Žalec.

Letošnja slavnostna govornica na podelitvi je bila pesnica in prvakinja SNG Drama Ljubljana Saša Pavček. Večer je dopolnil tudi glasbenik in filozof Boštjan Narat.

Na razpis za pesniško nagrado se je letos odzvalo 38 avtorjev z 41 ciklusi pesmi s poljubno tematiko. Sodelujoči avtorji prihajajo iz vse Slovenije, nekaj prispevkov je prišlo celo od v tujini živečih slovenskih pesnikov. Žirija je za pesniško nagrado Fanny Haussmann nominirala tri avtorice in dva avtorja: Roberta Simoniška, Meto Kušar, Ano Kumperger, Tatjano Pregl Kobe in Toma Vebra. Strokovno komisijo so sestavljali slovenistki Lidija Koceli in Marija Končina, pesnik in literarni kritik dr. Zoran Pevec ter lanski prejemnik pesniške nagrade Franci Novak.

Na dogodku je Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec predstavil tudi novo, 25. številko revije za književnost in kulturo Vpogled. (Foto: Andraž Purg)