Finsko-celjski umetniški projekt
Kultura
Tipografija

Zanimiva plesno-gledališka predstava se v Celju obeta na predvečer kulturnega praznika, v sredo, 7. februarja, ob 19. uri v prostoru začasne rabe na Glavnem trgu 8. Po premieri bodo predstave še 8., 10., 17. in 21. februarja, 5., 10., 11., 15., 21. in 29. marca.

 Predstavo z naslovom Vse drugo molk (… in vse ostalo je tišina) je zasnoval finski scenarist in režiser Jari Juutinen, ki je v Celju že sodeloval s SLG Celje pri predstavah Očiščenje in Žalostinke iz srca Evrope. Deluje v okviru mednarodno delujočega gledališkega podjetja in ansambla neodvisnih umetnikov Sadsongskomplex:fi. Ansambel je bil ustanovljen leta 2015 v Helsinkih in gostuje po vsej Evropi ter sodeluje na pomembnih gledaliških festivalih.

Predstava z naslovom Vse drugo molk (… in vse ostalo je tišina) je monodrama in tragedija. Nastopila bo priznana celjska plesalka Ana Cvelfar. Gledalcem bo predstavila preplet preteklosti, ki jo je zaznamovala družinska tragedija zaradi prezadolženosti, in trpke sedanjosti. Gre za mešanico likovne umetnosti, plesa, glasbe in gledališča.

Poleg Ane Cvelfar so se projektu pridružili še nekateri celjski ustvarjalci. Scenograf je slikar Tomaž Milač, za zvok in glasbo bo poskrbela glasbenica Nuša Ofentavšek, za fotografije Tomaž Črnej in za tehnično podporo Miha Peperko.

Foto: Tomaž Črnej

 

Sledite nam