Novi tednik
© 2025 NT&RC, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Utrjevali most med izobraževanjem in gospodarstvom


Tina Strmčnik
23. 10. 2024, 10.53
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Nekoliko plaho so študenti Višje strokovne šole Šolskega centra Šentjur pristopili k predstavnikom delodajalcev, ki so se pred dnevi udeležili regionalnega poslovnega zajtrka. A že po nekaj minutah se je v predavalnici na robu Šentjurja, kjer je bil dogodek, razvila živahna razprava o tem, kakšne so možnosti opravljanja prakse, študentskega dela in kakšne karierne priložnosti podjetja ponujajo mladim.  

Arhiv NTRC

Kdo bo varil pivo, nadzoroval kakovost mlečnih izdelkov, skrbel za krajino pod okriljem kmetijskih zadrug, krajinskih organizacij in komunalnih podjetij ter skrbel za odlično počutje gostov pri gostinskih in turističnih ponudnikih? Verjetno se bodo tovrstnih izzivov v prihodnosti lotili mladi, ki danes še gulijo študijske klopi.

Da priložnosti za poklice s področja prehranske verige na manjka, je med drugim potrdil Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško. »Vsaka organizacija mora skrbeti za zasedenost delovnih mest, nekateri sodelavci postajajo starejši, zato je prav, da privabljamo mlade, ki bodo stopili v njihove čevlje. Pri nas nikoli zaposlitve za katerokoli delovno mesto ne sklenemo kar čez noč. O tem se pogovarjamo že več mesecev prej, spremljamo ponudbo in povpraševanja, res skrbimo za odnos s kandidati za zaposlitev. Ko se delovno mesto sprosti, tako najdemo pravo osebo zanj.«

Foto: TS

»Zelo vesel sem, da se v Šolskem centru Šentjur povečuje vpis v srednješolske in študijske programe za poklice v prehranski verigi. Ti poklici so zelo pomembni. Prehrana je temelj vsega, brez nje si ne moremo zamišljati delovanja družbe,« pravi direktor ŠCŠ mag. Branko Šket.

Preberite več v Novem tedniku


© 2025 NT&RC, d.o.o.

Vse pravice pridržane.