S kebabom velikanom do šolskega kombija
Pri žalski fontani piva v soboto ni dišalo le po po pivu, temveč tudi po kebabu. Zakaj? Tamkajšnji znan izdelovalec kebaba Riza je zavihal rokave. S sinom in sodelavci se je odločil, da bo spekel do zdaj največji kebab v Sloveniji. A ne kar tako. Stokilogramskega mesnega lepotca so razrezali v dobrodelni namen. Izkupiček so namenili II. OŠ Žalec za nakup novega šolskega kombija.

»Že nekaj let vemo, da moramo zamenjati kombi, s katerim vozimo učence na različne dejavnosti, tekmovanja in izvajanje pouka zunaj šole. Tovrsten nakup je za šolo velik zalogaj, zato smo prosili za pomoč občine ustanoviteljice, ki so se velikodušno odzvale, in poslali prošnje za donacije tudi vsem podjetjem v okolici,« je pojasnila ravnateljica Petra Petrovič Pražnikar. Med štirimi podjetji, ki so se odzvala njihovi prošnji, je po svoji izvirnosti najbolj izstopal žalski Riza kebab.
Njegov lastnik Dževair Bedžeti se je odločil, da se bodo zbiranja denarja lotili na nekoliko bolj domiseln način. Dobavitelju je dal izdelati kar sto kilogramov težek kebab, ki so ga v žalski poslovalnici spekli in razrezali v soboto. Dževair Bedžeti, ki je gostinski poklic podedoval, se je v Slovenijo preselil leta 1977 iz Makedonije. Najprej se je družina ukvarjala s sladoledarstvom. Bedžetijevi so nato svojo dejavnost razširili še na pripravo in prodajo kebaba ter drugih podobnih dobrot. (Foto: TT)
Več preberite v tiskani izdaji Novega tednika, ki bo izšel v četrtek, 13. 7. 2023.