Pavusu ponovno ena Michelinova zvezdica, zelena zvezdica hotelu Plesnik
Kulinarični vodnik Michelin, najmočnejša znamka na področju gastronomije, je že šestič zapored izpostavil najboljše slovenske restavracije.

V Michelinov vodnik je letos uvrščenih 72 restavracij, devet več kot lani. Med njimi so tudi restavracije s Celjskega.
Med sedmimi restavraciji s po eno Michelinovo zvezdico ostaja restavracija Pavus z Markom Pavčnikom na čelu.
Devet restavracij se letos ponaša z zeleno Michelinovo zvezdico. Na novo je zeleno zvezdico prejela restavracija hotela Plesnik, v kateri ustvarjata chefa Janez Bratovž in Tom Čopar. Zeleno zvezdico je obdržala Galerija okusov, kjer kuhalnico vihti chef Marko Magajne.
Priznanje za odlično razmerje med kakovostjo in ceno, tako imenovano oznako Bib Gourmand je prejelo 12 restavracij. S Celjskega jo je na novo prejela restavracija Lesnika iz Mozirja. Med restavracijami, ki so ta naziv obdržale, je Bistro Lalu Marka Pavčnika.
Letos so v vodniku prvič vključena tri posebna priznanja, in sicer za mladega kuharskega talenta, za sommelierja, in za izstopajočo storitev.

Mnogi Slovenijo obiščejo zaradi vrhunske kulinarike
Generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo turizem in šport Dubravka Kalin, ki izvira iz Radeč, je ob letošnji razglasitvi dejala : »Opažamo, da vse več turistov našo državo za svojo ciljno destinacijo izbere prav zaradi vrhunske kulinarike ter kreativnih chefov, ki izbirajo kakovostne, lokalno pridelane sestavine in pričarajo harmonijo okusov.« Dodal je še, da gre za dodanao vrednost, s katero oblikujejo ponudbo, ki zadovolji najzahtevnejše goste in jim nudi nekaj, česar ne morejo doživeti nikjer drugje, razen v Sloveniji.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se