Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju
Šport
Tipografija

Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi letošnjega prvenstva Prve lige Telekom Slovenije so proti Olimpiji na stadionu Z dežele igrali neodločeno 2:2, kar pa je bilo dovolj za prvi naslov državnega prvaka.

Prvi del prvega polčasa je bil v znamenju zelo taktičnega boja, s številnimi ostrimi dvoboji in z nekaj polpriložnostmi. Prvi so v 20. minuti zapretili Ljubljančani po strelu Cekicija s kakšnih 25 metrov, ki pa se je pri tem poškodoval. Zamenjal ga je Tomić, je pred tem kar nekaj minut iskal svoj dres.

Deset minut kasneje pa najlepša priložnost za Olimpijo: Savić je z leve strani odlično zaposlil Vukušića, ki se sam znašel v kazenskem prostoru pred Rozmanom, ki pa je odlično ubranil njegov strel in preprečil vodstvo Olimpije.

Po neizkoriščeni priložnosti Olimpije pa so svojo štiri minute kasneje izkoristili Celjani. Kadušič je poslal dolgo žogo v kazenski prostor Olimpije, ki je prišla do Bagnacka, ki se je pri tem poigraval, z glavo mu je žogo odvzel Vizinger, ki je streljal z desne strani. Vidmar je njegov strel na kratko odbil, ob prepoznem Šmeju, pa je odbito žogo v mrežo Ljubljančanov poslal Luka Kerin.

Ta je po kombinaciji s Pungarškom in Vizingerjem zapretil tudi ob koncu prvega polčasa.

Olimpija je uspela izenačiti na začetku 2. polčasa z izjemnem strelu Elšnika. Celjski nogometaši so hitro udarili nazaj in v 63. minut znova povedli z zadetkom Vizingerja, po odličnem prodoru Ivana Božića.  Danes izjemni Elšnik, najboljši posameznik pri Olimpiji, je v 75 minuti še vlil nekaj upanja za Ljubljančane s še enim odličnim, neubranljivim strelom.

Vse dvome o zmagovalcu bi lahko v 86. minuti razrešil Luka Kerin, ki ga je po  kombinaciji z Novakom odlično zaposlil Vizinger, a je le za las zgrešil gol.

Celjani so do konca uspeli zadržati vse napade Olimpije in ob nepopisnem slavju dosegli največji uspeh v svoji zgodovini.

Foto: SHERPA

Najbolj brano

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

"Podjetja ne bi prodala, ker čutim poslovno strast otrok" "Podjetja ne bi prodala, ker čutim poslovno strast...
Torek, 18 April 2023 14:43
Celjanka Nataša Berginc je prestopila na manj prijazno stran petdesetih let, energije, idej in poslo...

Preberite več...

Umrl je Dušan Polimac (1953 - 2023) Umrl je Dušan Polimac (1953 - 2023)
Sreda, 12 April 2023 13:44
V 70. letu starosti je umrl Dušan Polimac, zdravnik, ki je pomagal številnim športnikom, klubom in s...

Preberite več...

 
 

Sledite nam