V dvorani Zlatorog novi pogodba, dresi, superpokal ...
Šport
Tipografija

Rokometaši Celja Pivovarne Laško imajo v svojih vitrinah novo lovoriko. V soboto so osvojili slovenski superpokal. V Ormožu so premagali domači Jeruzalem z 31:22. Ob glavnem odmoru je bil rezultat izenačen na 15:15, v nadaljevanju so bojeviti Prleki povedli z 18:16. Celjani so po dveh golih kapetana Žige Mlakarja izenačili na 18:18 in nato povsem zagospodarili na igrišču.

Tako so razveselili in tudi zadovoljili glavnega pokrovitelja, ki je dva dneva prej podaljšal pogodbo s klubom. Pri 26-kratnih državnih in 22-kratnih pokalnih prvakih je bil najbolj učinkovit Mitja Janc s sedmimi goli, prav toliko jih je za gostitelje dosegel Filip Jerenec. Končni izid ne daje popolnoma objektivne slike o razmerjih moštev na igrišču. V 54. minuti so gostitelji zaostajali zgolj za štiri gole, morali so zaigrati bolj tvegano, kar so Celjani neusmiljeno kaznovali – do konca prestižne tekme jim je uspel delni izid 6:1. »Po mojem mnenju smo zasluženo zmagali. O tem priča končni izid. V prvem polčasu smo se mučili. Zavedali smo se, da je vsaka prva tekma v sezoni zelo zahtevna. Ta je za nameček štela za prvo lovoriko in to se je tudi poznalo v naši igri. Med glavnim odmorom smo se dogovorili, da zaigramo v najvišji prestavi. Naša zmaga v končnici tekme ni bila niti v enem trenutku pod vprašajem,« je bil zadovoljen trener zmagovalcev Alem Toskić.

Celjski grofje so osmič zmagali v slovenskem superpokalu. Štiri naslove je osvojilo velenjsko Gorenje, po enega pa Koper in novomeška Krka. Toskić je v Ormožu ponudil priložnost vsem svojim varovancem in vsi so se – z izjemo vratarjev – vpisali v listo strelcev, tudi krožni napadalec Stefan Žabić: »Želja sem nam je uresničila, ampak tekma je bila zelo težka. Vedeli smo, da je to eno najbolj zahtevnih gostovanj v Sloveniji. Začeli smo malce živčno v napadu, v obrambi smo igrali preveč mehko. V drugem polčasu smo to popravili in mislim, da smo zasluženo slavili osvojitev prve lovorike v novi sezoni.« Sobotni derbi s trebanjskim Trimom se bo v dvorani Zlatorog začel ob 18.00. Neznank je precej, obe ekipi, ki si zelo želita osvojiti naslov državnega prvaka, sta precej spremenjeni v primerjavi s prejšnjo sezono. Sodnika bosta imela težko delo; zanimivo, na zadnjem derbiju v dvorani Zlatorog sta ga Bojan Lah in David Sok opravila …

Foto: Andraž Purg

Preberite več v Novem tedniku

Sledite nam