Pred 20 leti so se celjski rokometaši vrnili iz Flensburga pred svojo dvorano
Šport
Tipografija

V prvih urah nedelje, 25. aprila leta 2004, torej na današnji dan pred natanko dvajsetimi leti, so se celjski rokometaši, novi evropski prvaki, vrnili v svoje mesto. Povratna tekma finala lige prvakov se je na severu Nemčije na srečo začela že ob 14.05.

Toda ure so po njej hitro tekle. Sledila je podelitev pokala, neskončno dolga fotografiranja, še daljše proslavljanje v slačilnicah. Na srečo je dansko letališče nedaleč stran.

V Celju pa norišnica. Pa ne le v Celju. Igralci so se s pokalom sprehodili pred letališko stavno na Brniku. Med tisoč glavo množico je bilo le nekaj znanih obrazov. Evropske prvake so prišli pozdravit ljudje iz celotne Slovenije. Med čudeže (zmaga nad Ademarjem po zaostanku 13 golov, prestop Uroša Zormana prav iz tega kluba med sezono, srebrna medalje reprezentance na EP, 24 golov Sergeja Rutenke na finalnih tekmah lige prvakov) spada tudi dejstvo, da je slavje 20 tisoč gledalcev pred dvorano minilo brez izgredov. Edi Kokšarov je zaokrožil tris, že prej je bil olimpijski in …

Včeraj je minilo dvajset let od osvojitve naslova evropskega prvaka rokometašev Celja Pivovarne Laško. V gostišču Amerika so se zbrali vodilni možje kluba iz tistega obdobja, žal zaradi zdravstvenih težav ni bilo tedanjega predsednika in direktorja Pivovarne Laško Toneta Turnška.

Foto: DŠ

Preberite več v Novem tedniku

 
 

Sledite nam