Povečan obisk celjske urgence
Zdravje
Tipografija

V minulih praznikih je Urgentni center Celje obravnaval večje število bolnikov, zaradi česar so zapolnili tudi vse posteljne zmogljivosti na internističnih oddelkih bolnišnice. Pravi naval bolnikov pa je prinesel že prvi delovni dan v novem letu, so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje. (SŠol, Foto: Andraž Purg)

Samo v sredo je bilo na internistično nujno pomoč napoteno za 70 odstotkov več bolnikov, kot je to običajno na delovni dan. »Vsi bolniki so bili obravnavani, a zaradi omejenosti in zasedenosti bolnišničnih posteljnih zmogljivosti, jih je 24 danes zjutraj v sobi za opazovanje urgentnega centra in na njegovih hodnikih še vedno čakalo na sprejem v zdravstveno oskrbo na oddelkih,« so sporočili iz bolnišnice. Med bolniki so prevladovali starejši s številnimi znanimi kroničnimi boleznimi, pri katerih je prišlo do dodatnih okužb dihal. Veliko bolnikov je bilo obravnavanih tudi zaradi težav s prebavili, kar je posledica prazničnega prehranjevanja in uživanja alkoholnih pijač, še dodajajo zdravniki.

V bolnišnici znova opozarjajo, da v urgentnem centru v teh dneh zdravstveno obravnavo išče tudi zelo veliko ljudi, ki ne potrebujejo specialistične zdravstvene obravnave in bi svoje zdravstvene težave lahko rešili na primarni ravni zdravstvenega varstva, to je v ambulantah zdravnikov družinske medicine: »Takšna situacija povzroča daljšanje obravnav vseh bolnikov in veliko obremenitev za zaposlene v urgentnem centru.«

Vse bolnike z blažjimi simptomi zato pozivajo, da pomoč najprej poiščejo pri izbranem osebnem zdravniku ali v dežurni službi svojega zdravstvenega doma.

 

Sledite nam