Po dveh letih v Preboldu ponovno zadišale potice
V teh dneh ima večina gospodinj doma že skrbno pripravljene vse sestavine, iz katerih bodo vsak čas začele peči velikonočno potico. Vse tiste, ki so zbrale dovolj poguma in se odločile svoj izdelek predstaviti javnosti, so za to slovensko tradicionalno jed poskrbele že ta konec tedna, ko je bil v Preboldu tradicionalni Festival potic. V petek je komisija ocenjevala prispele dobrote, zvečer je sledil slavnostni dogodek. Sladke lepotice si je bilo mogoče ogledati še v soboto dopoldne v preboldskem domu kulture, odkoder so nato romale v domove za starejše v Preboldu, na Vranskem, Polzeli in v Grmovju pri Žalcu, kjer so se z njimi posladkali oskrbovanci.

Dvodnevni kulinarični festival, na katerem se poleg gospodinj v zadnjih letih v peki potic preizkusi tudi vedno več dijakov in kuharic iz domov starejših občanov, ima že vse od začetka dobrodelni pridih. Začetnica dogajanja je bila skoraj pred dvajsetimi leti domačinka Danica Uplaznik, ki je skupaj s preostalimi članicami Društva podeželskih žena Prebold festival organizirala kar nekaj let, dokler ni za kratek čas prešel pod okrilje kulturnega društva in kasneje turističnega društva. (Foto: SHERPA)
Celoten prispevek si preberite v prihodnji številki Novega tednika, 14. 4. 2022.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se