Nova drevesa v Celju
Družba
Tipografija

Te dni sadijo delavci Zelenic mlada drevesa na več krajih po mestu. Pri nogometnem stadionu Olimp so dopoldne zasadili dvajset javorjev vrste maklen, v Novi vasi pa bo namesto v neurju podrtega stoletnega hrasta na predlog zavoda za vartvo narave raslo pet mladih tovrstnih dreves.

 

Javorje so posadili župan Matija Kovač in učenci osnovnih šol Hudinja in Frana Roša. Otroci so pripravili tudi glasbeno točko in deklamacijo. To jesen naj bi mesto skupno dobilo 184 dreves, del jih bodo Zelenice posadile ob zahodni obvoznici in na mestih, kjer jih je podrlo neurje.

Skrb za lepo urejeno okolje je pripomoglo k prejemu priznanja Turistične zveze Slovenije, ki ga je Celje prejelo pred dnevi v Novi Gorici, ko je bilo razglašeno za najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto v Sloveniji. Kot je dejal Kovač, se je občina letos pridružila izzivu Drevesa v mestih, ki je pobuda ekonomske komisije združenih narodov za Evropo ter vabi župane in lokalne skupnosti po vsem svetu, da si zastavijo cilje za bolj zelena in trajnostna mesta.

 Foto: Andraž Purg, arhiv MOC