Vse za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo
Gospodarstvo
Tipografija

Oči javnosti so vsako leto konec avgusta uprte v Gornjo Radgono. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra jo za nekaj dni spremeni v kmetijsko središče Slovenije. Nič drugače ne bo letos, ko bo sejemsko dogajanje od sobote, 26., do četrtka, 31. avgusta.

Pomurski sejem obljublja, da bo letošnja Agra s strokovnimi razstavami živali in predstavitvami v maneži predstavila najlepše rejske dosežke in s sonaravnimi praksami ter praktičnimi nasveti vabila v sejemske vrtove. Sejem je obenem stičišče strokovne javnosti in priložnost za prijateljsko druženje ob kmetijskih pridelkih, vinih in jedeh iz Slovenije in sveta. Za nakup in pokušnjo bodo na voljo pridelki in izdelki kmetij, dobrote iz reje avtohtonih živali, prehrana slovenskih in tujih proizvajalcev ter nagrajeni izdelki ocenjevanj kakovosti Agra 2023. Brbončice bodo razvajali pestra gostinska ponudba in nagrajena vina Vino Slovenija Gornja Radgona.

Mednarodni utrip

Glede na to, da je letos država partnerica Indija, zagotovo ne bo manjkala kulinarična ponudba iz te četrte največje kmetijske sile na svetu, kjer je v kmetijstvu zaposlenih približno 40 odstotkov aktivnega prebivalstva. S skupinskimi razstavnimi prostori se bodo predstavili še Bolgarija, Črna gora, Severna Makedonija, Madžarska, avstrijska Štajerska, Kosovo, Ukrajina in Senegal.

Spremljevalni program

Na sporedu bodo sobotno tekmovanje v plesanju polke, nedeljsko sekaško tekmovanje lastnikov gozdov in tekmovanje v vlečenju vrvi, najmlajši rejci bodo prikazali vodenje teličkov. Za živahen utrip bodo poskrbela še srečanja starodobnih traktorjev Steyr in številna druga stanovska in prijateljska druženja. Vsak dan bodo zanimive predstavitve živali v maneži, v nedeljo in torek tudi prikaz športnega konjeništva ter v sredo drobnice in pastirskih psov. Predstavljene bodo tradicionalne rokodelske spretnosti.

 

Sledite nam