Prijeli storilca umora na območju Trnave
Kronika
Tipografija

Celjski kriminalisti so prijeli moškega, ki naj bi na območju Trnave pri Braslovčah pred dnevi ustrelil 42-letnega E.D.. Slednji je bil državljan Bosne in Hercegovine, doma pa naj bi bil iz okolice Ključa. 42-letnik je umrl zaradi strelnih ran. (SŠol, foto: Arhiv NT,SHERPA)

V preiskavi, ki je te dni intenzivno potekala, naj bi storilca izsledili, v okviru preiskave umora pa naj bi kriminalisti zasegli tudi večjo količino prepovedanih drog. Podrobnosti in okoliščine umora bodo policisti predstavili jutri, v petek.

 Naj spomnimo, da je do tragedije prišlo 5. septembra v zgodnjih jutranjih urah, ko so okoliški stanovalci slišali več strelov, ki so odjeknili v večstanovanjski stavbi. Na kraj so prišli reševalci nujne medicinske pomoči, ki so dlje časa moškega oživljali, a je kljub temu na kraju podlegel poškodbam. Po neuradnih informacijah naj bi storilec vanj izstrelil sedem nabojev in nato pobegnil. Govorilo se je tudi o dolgovih 42-letnika, vendar so to neuradne informacije. Moški je živel sam v eni od sob, pred katero ga je storilec tudi umoril.

 Lani je bil na območju Policijske uprave Celje zaznan občuten porast kaznivih dejanj zoper življenje in telo. V lanski statistiki so 4 poskusi ubojev, 5 umorov ter 2 poskusa umora. Vseh 11 kaznivih dejanj je bilo preiskanih. Med odmevnejšimi dogodki sta bila umor na območju Šmarja pri Jelšah, kjer je storilec umoril dva sodna izvršitelja, in umor na območju Celja, kjer je bil storilec v preteklosti že obravnavan za poskus uboja tedanje partnerke, lani je poskušal umoriti tudi svojo drugo partnerko.

Sledite nam