Je izza umora mafijska združba?
Kronika
Tipografija

Celjski kriminalisti so prijeli osumljenca za umor 42-letnega moškega, ki je 5. septembra v Trnavi pri Braslovčah umrl zaradi več strelnih ran. 44-letnega storilca, doma z območja Celja, so kriminalisti prijeli med hišno preiskavo v objektih, ki jih je imel v lasti. Osumljen je tudi izsiljevanja. Po umoru naj bi namreč grozil ljudem iz kroga umorjenega. V hišnih preiskavah so policisti zasegli tudi več kot 50 kilogramov različne droge. (SŠol, foto: PUC)

»V montažnem prostoru, zgrajenem znotraj večjega poslovnega objekta, smo našli več kot 50 kg različnih prepovedanih drog, in sicer dobrih 17 kg kokaina, 10 kg hašiša, 17 kg amfetamina in okoli 10 tisoč tablet ecstasya. Pri hišni preiskavi, kjer smo zasegli drogo, smo zalotili 44-letnega državljana Srbije, z začasnim prebivališčem v Sloveniji. Slednjemu smo zaradi suma, da je skupaj s 44-letnim slovenskim državljanom vpleten v kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, odvzeli prostost. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja smo ugotovili, da je poleg omenjenih dveh moških, kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami osumljen tudi za zdaj še neznani storilec,« pravi pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Aleš Slapnik.

Droga, ki so jo zasegli, je vredna skoraj 1,5 milijona evrov. Policija zdaj ugotavlja še izvor zasežene droge. Pri tem ne zanika, da bi lahko kriminalna združba bila večjega obsega, zato intenzivno sodeluje tudi s policijami iz držav nekdanje Jugoslavije.

Preiskava umora se tako intenzivno nadaljuje, predvsem preiskava motiva, ki še ni povsem pojasnjen, vendar Slapnik pravi, da je zagotovo povezan s koristoljubjem ali maščevanjem. Tako zaenkrat še ni jasno, na kak način naj bi bil umorjeni 42-letnik povezan s storilcem. Na policiji pravijo, da 42-letnika do zdaj nikoli niso obravnavali kot storilca kaznivih dejanj. Oba osumljena pa sta bila v preteklosti že ovadena.

 

 

Sledite nam