Z grožnjami in izsiljevanjem ogoljufali več ljudi
Kronika
Tipografija

V mesecu februarju in marcu so policisti Policijske postaje Velenje obravnavali več kaznivih dejanjih, ki jih je izvrševala združba treh mlajših moških. Ti so z goljufijami in izsiljevanji, s silo in grožnjami, ki so jih podkrepili z orožjem, od mlajših oseb zahtevali, da so na svoja imena dvigovali kredite, sklepali leasinge, pogodbe in naročnine pri operaterjih mobilne telefonije z nakupi telefonov višjega cenovnega razreda.

Pridobljeni denar in predmete so morali oškodovanci pod prisilo izročati članom združbe. S kaznivimi dejanji so si storilci pridobili najmanj 72.300 evrov premoženjske koristi.

Z zbiranjem obvestil so velenjski policisti ugotovili, da je vodja združbe 23- letni Velenjčan, sostorilca pa njegova vrstnika, doma z območja Šoštanja.

Pri osumljenih so policisti v preteklih dneh zvedli hišne preiskave in zasegli predmete, povezane s kaznivimi dejanji. Zasegli so jim tudi predmete, ki so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj, in sicer plinsko pištolo, imitacijo pištole, nož in elektrošoker.

23-letnega Velenjčana so policisti za čas zbiranja obvestil pridržali.

Vse tri bodo kazensko ovadili zaradi storitve kaznivih dejanj goljufije po 211. členu Kazenskega zakonika in izsiljevanja po 213. členu Kazenskega zakonika. Za kaznivo dejanje goljufije je zagrožena kazen od enega do osem let zapora. Enaka kazen je zagrožena tudi za kaznivo dejanje izsiljevanja.

Sledite nam