Reli v Žalcu, na Polzeli, v Braslovčah, Galiciji in Libojah
Šport
Tipografija

V boju za naslov državnega prvaka v reliju so že bile tri dirke, četrta bo v Savinjski dolini, nakar bodo sledile še tri. Na tekmovanje se je prijavilo 47 posadk, 44 slovenskih, dve hrvaški in ena avstrijska. Reli bo imel devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 81 kilometrov. Pripravlja ga Avto-moto društvo Vili, imenuje se Dolina zelenega zlata, v duhu nedavnih dogodkov v Sloveniji bo del od startnin namenjen v dobrodelne namene za pomoč prizadetim v poplavah.

»Vili? Bili smo člani velenjskega kluba, potem smo ustanovili svojega. Vozil sem Renault williams. Vsi so mu govorili ›vili‹. In tako je naš klub dobil ime Vili,« je povedal Jani Aubreht. V organizacijo je vpetih 300 ljudi. Društvo ima 90 članov, 26 jih ima sodniške licence.

»Krstni reli Dolina zelenega zlata za vse nas predstavlja svojevrsten izziv, s katerim smo se z organizatorjem Avto-moto društvom Vili, s sosednjimi občinami Braslovče, Polzela in Prebold ter z lokalnim zavodom ZKŠT Žalec z veseljem spoprijeli. Verjamem, da se bodo dirkači in gledalci pri nas dobro počutili, spremljali zanimive preizkušnje in na začetku ter koncu obiskali fontano piva. Dirkačem in ekipam želim prijetno počutje, varen prihod v cilj in dober oprijem,« je dejal žalski župan Janko Kos. Uradno odprtje relija bo jutri ob 17.00 v Žalcu s predstavitvijo dirkaških posadk, dve uri kasneje bo sledila prva hitrostna preizkušnja po mestnih ulicah. Zvečer bo v središču mesta koncert skupine Fajercajg.

V soboto bodo sledile hitrostne preizkušnje po več krajih v Savinjski dolini, ki nosijo imena osrednjih podpornikov relija: HP Polzela – Šotori Petre, HP Braslovče – Halo Pixi.si, HP Liboje – NT&RC in HP Galicija – Al-AN inštalacije. Po podelitvi pokalov najboljšim dirkačem bo sledil koncert skupine Raptors rock band. (Foto: Andraž Purg)

Celoten prispevek preberite v aktualni izdaji Novega tednika, ki je izšel 24. 8. 2023.