Ker ni bilo na voljo rešilca, se je peljal sam in umrl
Zdravje
Tipografija

Velenje danes pretresa tragična vest. Po poročanju Večera je 74-letnik iz Velenja zaradi hudih bolečin poklical dežurno službo ZD Velenje, a so mu dejali, da na voljo nimajo reševalnega vozila, zato naj pride sam.

To je tudi storil, prejel zdravilo in se vrnil domov. Slabo uro pozneje se je zgodba ponovila – bolečine, klic na pomoč in odgovor, naj pride sem. Po pomoč se je tokrat odpravil kar v pižami, a do cilja nikoli ni prišel, saj je doživel prometno nesrečo in umrl. Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da ni umrl zaradi posledic prometne nesreče, pač pa je šlo za naravno smrt.

Po poročanju Večera je občan prvič poklical pomoč že ob 4. uri zjutraj in potarnal o hudih bolečinah, ki mu jih najverjetneje povzročajo ledvični kamni. Opisal je tudi, da ima anevrizmo. Dežurna zdravnica naj bi mu pojasnila, da nima na voljo nobenega reševalnega vozila in mu svetovala, naj pride sam, kar je tudi storil. Tam je prejel injekcijo voltarena in poslali so ga domov. Po 15 minutah je začel močno bruhati, vrnile so se tudi bolečine, zato je 55 minut kasneje še enkrat poklical v zdravstveni dom in jih prosil, naj pridejo ponj. Zdravnica naj bi mu znova dejala, da do sedme ure zjutraj nima na voljo reševalnega vozila. Spet se je odpravil tja, tokrat kar v pižami, a do tja ni nikoli prišel. (Foto: SHERPA)

Sledite nam