Zdravje ni odvisno od vremena
Zdravje
Tipografija

Muhasto aprilsko vreme sredi maja je Dnevu zdravja tokrat prizaneslo, odraz tega pa je bilo zelo dobro obiskano mestno središče ob prireditvi Dan zdravja. Organizatorja JZ Socio in Mestna občina Celje sta obiskovalcem dala ponovno priložnost, da se seznanijo z vsem, kar se v našem mestu in širše dogaja na področju omogočanja zdravega načina življenja, in da se srečajo z ljudmi, ki so vezni členi v številnih društvih in organizacijah, ki se trudijo osveščati in pomagati ljudem pri korakih v zdravo življenje. Možnosti je ogromno. (ER, SŠol, Foto: Andraž Purg)

Kaj vse se je dogajalo minulo soboto v mestnem središču in kdo vse se je predstavil na Dnevu zdravja, si lahko preberete v posebni reportaži ta četrtek v Novem tedniku. 

V središču je bila tudi medijska hiša Novi tednik in Radio Celje. Program »na zvezdi« smo začinili s plesom, z glasbo, s telovadbo in tudi z igrami, bogatimi nagradami. Tudi naši novinarji in radijska ekipa so se družili z mimoidočimi, svojimi bralci in poslušalci.

Sobotno dogajanje je do vrhunca pripeljal Domen Kumer. S svojo glasbo, energijo in sproščenostjo je za trenutek celo priklical malce sonca izza oblakov, z veseljem pa je zapel in zaplesal z obiskovalci knežjega mesta, se z njimi fotografiral in vse skupaj povabil tudi na naš naslednji skupni dogodek, kjer bo gost na naši prireditvi Zvezde med zvezdami, ki bo 26. maja ob 17. uri na Skupn´em placu v Braslovčah.

Z nami je med drugim bila tudi orientalska plesna skupina Sayyidah, ki deluje pod vodstvom Brigite Žaler. V skupini je več kot 20 plesalk, ki plešejo na Ptuju in v Celju, poleg arabskih rade plešejo tudi turške, indijske, egipčanske in ciganske plese, a tudi sodobne, ki jim dodajo orientalski pridih. Čeprav Sayyida v arabščini pomeni ženska, so članice povedale, da bi medse z veseljem sprejele tudi moške predstavnike in po potrebi temu celo prilagodile ime – le dovolj pogumne še iščejo. Kar nekaj zainteresiranih se je ob njihovem nastopu zbralo v Celju, kjer so za plesalkami, če že ne bokov, obračali vsaj glavo.

Sledite nam