Mercator išče najemnike tudi na Celjskem
Gospodarstvo
Tipografija

Trgovska veriga Mercator trenutno po Sloveniji išče najemnike za kar 170 svojih poslovnih prostorov, med katerimi jih je veliko tudi na Celjskem. Nekatere svoje nepremičnine, za katere je ocenila, da jih ne potrebuje več, prodaja. Kupce za poslovne stavbe in manjše poslovne prostore išče tudi v Celju, Velenju, Šmartnem ob Paki in Kozjem.

Na Celjskem Mercator oddaja svoje poslovne prostore v skoraj vseh večjih krajih. V Celju išče najemnika za prostore v svojih stavbah v Novi vasi in na Trubarjevi cesti. Oddati želi tudi trgovske ali gostinske lokale na Mestnem trgu v Žalcu, Šentjurju, Šmarju pri Jelšah, Rogaški Slatini, Vojniku, Slovenskih Konjicah, Preboldu, Vitanju, Kozjem, na Polzeli, v Velenju in Mozirju. Zanimanje za najem očitno ni veliko, saj so v Ljubljani rok za oddajo nezavezujočih ponudb z začetka novembra podaljšali vsaj do začetka januarja prihodnjega leta.

Mercator več svojih nepremičnin prodaja. Na seznamu ima trenutno 14 zemljišč in 46 poslovnih prostorov, njihova skupna izklicna cena naj bi bila malo manj kot 29 milijonov evrov. Na območju Savinjske regije išče kupca za 730 kvadratnih metrov veliko poslovno stavbo na Ljubljanski cesti. Izhodiščna cena zanjo znaša 635 tisoč evrov. Najdražja nepremičnina, ki jo prodaja na našem območju, so malo več kot 2.200 kvadratnih metrov veliki skladiščni in poslovni prostori v Šmartnem ob Paki. Zanjo pričakuje najmanj 835 tisoč evrov. Poslovno stavbo, ki ima približno tisoč kvadratnih metrov prostora, prodaja tudi v Velenju. Njena izhodiščna cena znaša malo več kot pol milijona evrov. (Foto: SHERPA)

Najbolj brano

Čas se izteka Čas se izteka
Ponedeljek, 18 September 2023 05:00
Če razmišljate o postavitvi sončne elektrarne, je zdaj skrajni čas, da ukrepate in prehitite ...

Preberite več...

Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023 Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real...
Četrtek, 27 Julij 2023 12:55
Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023, ki je potekal v Sarajevu od 18. ...

Preberite več...

Brez sprememb na čelu komunale Brez sprememb na čelu komunale
Četrtek, 25 Maj 2023 09:28
Komunalo Laško bo tudi prihodnja štiri leta vodil Tomaž Novak. Laški občinski svetniki so njegovo im...

Preberite več...

Sledite nam