Na Vranskem za zidovi cerkva odmeva klasična glasba
Kultura
Tipografija

V soboto so se začeli Vranski poletni večeri 2024 – oživimo kulturno dediščino. Na prvem koncertu, ki je bil v podružnični cerkvi sv. Marije Magdalene na Ločici pri Vranskem, se je predstavil Kvartet violončel Cédez.

Organizator Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko želi s koncerti klasične glasbe popestriti kulturno dogajanje v kraju in podružničnim cerkvam vdahniti dodatno vsebino. Hkrati ponuja obiskovalcem možnost, da spoznajo notranjost prelepih obnovljenih cerkva, domačinom, ki nimajo možnosti obiska večjih glasbenih središč, pa približuje vrhunsko klasično glasbo. Umetniški vodja prireditve je Milan Hudnik.

Naslednji koncert bo v soboto, 17. avgusta, ko bo v podružnični cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Stopniku nastopil Trio Tempestoso (klarinet, violončelo, harmonika). Kvartet harf z Urško Križnik Zupan bo nastopil v soboto, 31. avgusta, v župnijski cerkvi sv. Mihaela na Vranskem. Zadnji koncert bo v soboto, 7. septembra, prav tako v osrednji župnijski cerkvi. Nastopil bo pianist Nejc Kamplet. Koncerti so brezplačni. (Foto: DiFotoGraf)

 
 

Sledite nam