Raziskovalni vrvež pred knjižnico
Družba
Tipografija

Še do 17. ure si bo na ploščadi pred osrednjo celjsko knjižnico mogoče ogledati letošnje dogajanje ob dnevu raziskovalcev. Vsak zadnji petek v septembru pripravljajo različni organizatorji dogodek v številnih evropskih državah in s tem omogočijo vpogled v raziskovalni del delovanja izobraževalnih in raziskovalnih ustanov ter možnost sodelovanja pri raznih eksperimentih. V Celju je dogodek že enajstič pripravilo Regijsko študijsko središče.

 Pri tem ima organizator vsako leto več partnerjev, letos jih je že 22, ki so pripravili pester nabor različnih dejavnosti. Tako so se predstavile šole in raziskovalne ustanove v regiji ter pripravile delavnice, predstavile svoje delo in ponudile možnost preizkusa najnovejših tehnologij.

Na posvetu v okviru dogodka so udeleženci v sodelovanju z Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje razpravljali o tem, kako spodbujati inovativnosti pri mladih raziskovalcih.

Na panojih na ploščadi pa bo še v prihodnjih dneh na ogled razstava Zlati mladi celjski raziskovalci 2023, kjer so predstavljene najboljše raziskovalne naloge iz projekta Mladi za Celje v minulem šolskem letu. Dvanajst nalog je na državni ravni osvojilo zlato priznanje.

 Foto: TC